PODPORUJEME PÉČI O KRAJINU TRADIČNÍ ÚDRŽBOU LUK A PASTVIN

Luhačovské Zálesí

První ročník Food Festivalu Resortu Luhačovice se opravdu povedl. Nabitý program a vynikající hotelová menu dokázala, že Luhačovice mohou být zábavnou a příjemnou destinací k trávení volného času napříč generacemi. Novou akci si pochvaluje také ministr pro místní rozvoj František Lukl.

První ročník Food Festivalu, který proběhl v sobotu  17.  srpna ve Sportovním areálu minigolf, byl velmi vydařenou akcí. Slunečné ráno, slibující krásný letní den, provoněla vůně pečených selátek, šumění bublinek sektu a cinkot nádobí šéfkuchařů. Těch se na Food Festivalu v Luhačovicích sešlo pět, aby mohli poměřit své síly a zjistit tak, který z hotelů Resortu Luhačovice má nejzajímavější kuchyni. Hostů, kteří jejich díla přišli ochutnat, bylo téměř tři tisíce.

„Odhadujeme, že první ročník Food Festivalu navštívilo zhruba 3000 návštěvníků, což nám udělalo opravdu velkou radost. Přesná čísla budeme znát až později, přesto můžeme říct, že za nás se akce vydařila nejen návštěvností, ale také atmosférou a pochvalami těch, kterým se u nás líbilo,“ upřesňuje Roman Kašpar.

„Byli jsme tu od rána, asi od desíti. Ochutnali jsme snad všechno, ale teď večer je na nás toho sluníčka už trochu moc, takže se jdeme osvěžit na hotel. Večer ale určitě dorazíme ještě na afterparty. Z dneška jsme opravdu nadšení,“ usmívá se Kateřina Zlomková z Uherského Hradiště. I tak totiž mohl v sobotu vypadat povedený den lázeňského hosta v Luhačovicích. Chválou nešetřil ani ministr pro místní rozvoj František Lukl, který na Food Festival dorazil, poděkoval za to, že podobná akce vůbec na Luhačovicku vznikla a popřál hodně povedených ročníků. K založení tradice přispěl také František Čuba, radní Zlínského kraje a tvůrce legendárního JZD Slušovice, který pokřtil nový luhačovický koláč. Jeho recepturu vytvořila pětice šéfkuchařů na základě více než sto let starých postupů.

Kromě výborných degustačních menu mohli návštěvníci ochutnat také exotické ovoce, kávu, plzeňské pivo nebo novinky od Bohemia Sekt. Nechyběli ani avizovaní brouci, do kterých se s chutí pustila řada návštěvníků. Výhercem soutěže o nejlepší menu se stal hotel Vega v čele s Martinem Žočkem, který tak přebírá prestižní cenu Zlaté vařečky Resortu Luhačovice, a bude ji držet až do příštího roku. Na hosty nejvíce zapůsobila jeho kombinace vepřové panenky a brusinkové omáčky nebo lehoučký dezert nazvaný Nebeská trikolora. Hotelové kuchyně vyhodnotili sami návštěvníci, slavnostní vyhlášení korunovalo příjemný den na Food Festivalu v Luhačovicích.